FAALİYETLERİMİZ

2011 - 2013 DÖNEMİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLERİMİZ

Mayıs 2013: 9-12 mayıs 2013 tarihlerinde yapılan Arçelik Gastro İstanbul Yemek Festivalinde derneğimiz "Dünya Oyuncusu Olarak Türk Kahvesi" adlı paneli gerçekleştirdi.
Nisan 2013: 18-21 nisan 2013 tarihlerinde derneğimiz All Arts İstanbul fuarında Türk Kahvesi barı ve yayınlarımızın bulunduğu kitap standıyla yer aldı.
Mart 2013: 12-15 Mart tarihlerinde Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen Mıpım 2013 fuarında Metropol İstanbul projesinin desteği ile Türk kahvesini uluslararası alanda tanıtma fırsatı bulduk.
Şubat 2013: M.Sabri Koz ve Kemalettin Kuzucu tarafından hazırlanan İngilizce kitabımız "Turkish Coffee" Yapı Kredi Yayınları tarafından satışa sunulmuştur.
Ocak 2013: 14 Ocak 2013 tarihinde Sait Halim Paşa Yalısı’nda “Türk Kahvesi ve Osmanlı Mutfağı” temalı davetimiz.
Aralık 2012: Alem Dergisi'nin 3. daveti Viatrans'ın katkılarıyla Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği yararına Yıldız Sarayı'nda düzenlendi.
Şubat 2012: Açılışı Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay tarafından gerçekleştirilen Türk ve İslam Eserleri Müzesi bünyesinde yer alan Türkiye'nin ilk kahve atölyesi.
Ocak 2012: "Türk Kahvesi İçiyorum, Kahveme Sahip Çıkıyorum" Kampanyası kapsamında Adile Sultan Sarayında gerçekleştirilen gala yemeği,
Ocak 2012: Yapı Kredi Kültür Sanat tarafından yayınlanan görsel ağırlıklı prestij eserimiz "Kahve, Kırk Yıllık Hatırın Kitabı" raflardaki yerini almıştır.
Ekim 2011: "Türk Kahvesi Kitabı" Prof.Dr.Emine Gürsoy Naskali editörlüğünde Kitabevi Yayınları etiketi ile yayınlanan kitabımız Dünya Gazetesi tarafından Yılın En İyi Gastronomi Kitabı ödülüne layık görülmüştür.
Mayıs 2011: Mutfak Dostları Derneği ile Sahan Restoranda gerçekleştirilen "Bahar Kebapları, Gaziantep Yemekleri ve Yalancı Kahveler" temalı akşam yemeği,
Mayıs 2011: "Türk Kahvesi Semineri" – Mutfak Sanatları Akademisi İstanbul,
Ocak 2011: "Kahvenin Yolculuğu" Temalı Gala Yemeği - Pera Palas Hotel İstanbul,