/tkkad/detay/TKKAD/16/11/0"
FAALİYETLERİMİZ

2011 - 2019 DÖNEMİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLERİMİZ

Aralık 2020: 5 Aralık 2020 Dünya Türk Kahvesi Günü’nde “ 5 Aralık Türk Kahvesinin Unesco Tarafından Tescili, Gelenekten Evrensele Türk Kahvesi” başlıklı panel konuşmamız üyelerimizin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.
Temmuz 2019: 20 Temmuz 2019 tarihinde Bratislava, Slovakya ’da her yaz yapılan “Summer Festival ”i sırasında Büyükelçiliğimiz ile işbirliği içinde organize edilen “ Türk günü “ ne derneğimizin Başkan Yardımcısı Osman Serim ve Danışma Kurulu üyesi Murat Kolbaşı, büyükelciliğimiz tarafından konuşmacı olarak davet edildiler. 2020 tarihinden itibaren TKKAD olarak, Türkiye’de ilk defa resmi bir kuruluş olan derneğimiz çatısı altında “Türk Kahvesi Eğitimi” kahve severlere sunulmuştur.
Temmuz 2019: 19 Temmuz 2019 da Viyana Kahveciler ve lokantacılar birliği öncülüğünde Türk kahvesinin Viyana’da belli başlı cafeler de sunulması amacı ile Viyana Türk Büyükelçiliği’nde yapılan etkinliğe, Viyana Büyükelçimizin davetlisi olarak olarak Derneğimizin başkan yardımcısı Osman Serim ve Danışma Kurulu üyesi olan Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı katıldılar.
Haziran 2019: ABD’deki Türk-Amerikan toplumu, 9 Haziran’da New York’un Brooklyn ilçesinde düzenlenen “Amerika Türk Günü” festivalinde bir araya geldi. Yaklaşık 500 bin yerleşik Türk’ün yaşadığı ABD’de her yıl düzenlenen Türk Günü bu yıl ilk defa New York’un Brooklyn ilçesinde, Brooklyn Belediyesi’nin önündeki Columbus Park’ta daha kapsamlı bir şekilde festival havasında gerçektirildi. Etkinlikte Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği olarak yer aldık.
Haziran 2019: 7 Haziran 2019 tarihinde Kocaeli Ticaret Odası’nda düzenlenen ‘’ Türk Kahvesi Standardizasyon ve Prensipleri Çalıştay’’ı etkinliğine, Yönetim Kurulu Üyelerimizden Murat Kolbaşı ve Osman Serim katılmıştır.
Nisan 2019: 23 Nisan 2019 tarihinde Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü, Voli şirketi ve Centre Ville Hotel işbirliğiyle “Türk mutfağı ve Türk kahvesi” tanıtım programı etkinliği gerçekleştirildi.Yönetim kurulu üyemiz Osman Serim, davetlilere Türk kahvesinin tarihi hakkında bir sunum gerçekleştirmiştir.
Eylül 2018: 26 Eylül 2018 tarihinde Zorlu Center Fuaye alanında “Bi Kahve Molası” adı altında gerçekleştirilen alışveriş etkinliğimizde gelen misafirlerimiz seçkin markalardan alışveriş yaparken kahve tadımlarını büyük bir zevkle tatmışlardır. Etkinliğimizde rehber, seyahat yazarı ve tarihçi Saffer Emre Tonguç, “Kahve Topraktan Fincana” adlı kitabıyla dünyanın en iyi kahve kitabı ödülüne değer görülen Cenk Girginol ve ünlü yiyecek içecek danışmanı Osman Serim sohbetleriyle dinleyicilerine keyifli anlar yaşatmışlardır.
Eylül 2018: Avrupa'nın iki büyük kahve festivalinden biri konumunda bulunan ve bu yıl Küçükçiftlik Park’ta düzenlenen İstanbul Coffee Festival de 20-23 Eylül 2018tarihleri arasında Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği olarak bizlerde eserlerimiz ile yer aldık. Eğlenceli ve zengin bir programa sahip olan İstanbul Coffee Festival'in bu yıl mottosu "Kahvenin Yaşam Döngüsü" oldu ve binlerce kahve severin yoğun katılımıyla son buldu.
Nisan 2018: Pera Müzesi, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği iş birliğiyle 28 Nisan 2018 tarihinde değerli konuşmacımız Sabri Koz tarafından Türk folklorunda Kahve adı altında keyifli kahve sohbetimiz gerçekleşmiştir.
Mart 2018: Pera Müzesi, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği iş birliğiyle 26 Mart 2018 tarihinde Prof Dr. Kemalettin Kuzucu tarafından SEYAHATNAMELERDE, ANILARDA TÜRK KAHVESİ VE KAHVEHANESİ başlıklı Söyleyişiyle kahve severlerle buluşmuştur.
Şubat 2018: Pera Müzesi, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği iş birliğiyle Şubat - Mayıs 2018 ayları arasında "Kahve Sohbetleri" başlıklı dört konuşmadan oluşan ilk etkinliğini 24 Şubat Cumartesi günü Cenk R. Girginol' un "Kahve: Topraktan Fincana" başlıklı konuşması ile düzenledi. İlginin yoğun olarak yaşandığı kahve sohbetinin açılışı, Derneğimizin Danışma Kurulu üyesi Nuri Çolakoğlu ile başlayıp, Cenk Girginol 'un keyifli sohbeti ile devam etti. Etkinlik sonunda Arzum Okka tarafından yapılan kahve ikramı ile etkinlik sonlandırılmış oldu. Kahveyi konuşmak üzere duayenlerinde bir araya geldiği zengin içerikli bu aktiviteye katılımın yüksek olması oldukça sevindiriciydi.
Ekim 2017: Zagreb Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen “Türk Kahvesi Festivaline ‘’ 18 Ekim 2017 tarihinde Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Dernek Başkan Yardımcısı Osman Serim konuşmacı olarak yer almış ve Türk kahvesinin hikayesini anlatmıştır. Böylelikle Türk Kahvesinin görsel bir sunum eşliğinde geniş kitlelere tanıtımı sağlanmış ve bu sunum sonunda katılımcılara Türk Kahvesi ikramı yapılmıştır.
Ekim 2017: Starbucks Türkiye, 17 Ekim 2017 den itibaren Türk kahvesini TKKAD tarafından onaylanan içimi yumuşak az kavrulmuş Latin Amerika çekirdek harmanı olan Veranda ile hazırlayıp yeni özel sunumuyla misafirleri ile buluşturmaya başlamıştır.
Eylül 2017: Avrupa'nın iki büyük kahve festivalinden biri konumunda bulunan ve bu yıl 4'üncüsü düzenlenen İstanbul Coffee Festival de 21-24 Eylül 2017 tarihleri arasında Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği olarak bizlerde eserlerimiz ile yer aldık. Eğlenceli ve zengin bir programa sahip olan İstanbul Coffee Festival'in bu yıl mottosu "Kahvenin Yaşam Döngüsü" oldu ve binlerce kahve severin yoğun katılımıyla son buldu
Temmuz 2017: Türk Kahvesi Derneği Başkan Yardımcısı Sn . Osman Serim 27.07.2017 tarihin de gerçekleşen ‘’ Geçmişten Günümüze Türk Kahvesi’’ konulu etkinlikte Derneğimizi temsilen konuşmacı olarak yer almış ve Polonya kamuoyun da güçlü bir şekilde duyurulmasını sağlamıştır.
Mayıs 2017 : Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği organizasyonuyla gerçekleştirilen Arama Toplantısıyla Türk kahvesi için ilk kez bir standart çalışması yapıldı.
Ekim 2016 : Tarihleri arasında Kristal Elma günlerinde( Unig / Maslak 2 gün ) ‘’ Kahvenin Yolculuğu ‘’ konuşması dernek adına Sn. Osman Serim tarafından gerçekleştirildi.
Ekim 2016 : Küçükçiftlik Parkta düzenlenen Coffee Fest’ de eserlerimiz ile yer aldık.
Mayıs 2016 : Yunus Emre Enstitüsü tarafından 21 Mayıs 2016 tarihinde organize edilen Türk Kahvesi Hikayesi Kültürel etkinliğine Derneğimizi Temsilen konuşmacı olarak Sn. Osman Serim yer almıştır.
Mayıs 2016 : Dünyanın birçok yerinden insanın ortak platform da bulunduğu Viyana Birleşmiş Milletler Binasın’ da yaklaşık 1000 kişiye Türk Kahvesi İkramı ve Tanıtımı Yapıldı.
Mayıs 2016 : Pera Müzesi ev sahipliğinde Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği işbirliğiyle Şubat – Mayıs 2016 ayları arasında Kahve Sohbetleri başlıklı dört konuşmadan oluşan bir etkinlik serisi oluşturuldu.
Şubat 2015: Alem Dergisinin ev sahipliğinde, sponsorlarımızdan Selamlique’ın destekleri ile Emma Shapplin’in sahne aldığı “Bir Kış Masalı” temalı gala gecemiz İstanbul Four Seasons - Sultanahmet adresinde gerçekleştirildi.
Şubat 2015: Ersu Pekin küratörlüğün’ de hazırlanan “Bir taşım keyif: Türk kahvesinin 500 yıllık öyküsü” sergimiz Topkapı Sarayı Müzesi – Has Ahırlar bölümünde üç ay boyunca yaklaşık 450 adet eserimiz sergilenmiş olup Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Ömer Çelik tarafından açılış gerçekleşmiştir.
Ocak 2015: Topkapı Sarayı Sergimiz vesilesi ile basımı planlanan Sergi Kitabımız konusunda Derneğimiz iktisadi işletmesinin Yayıncılık Sertifikası temin edildi.
Aralık 2014: Derneğimizin UNESCO nezdinde, “Türk kahvesi kültürü ve geleneği” konusunda danışma mercii olarak akredite edilmesi amacı ile derneğimizce hazırlanarak 2015 yılı sonunda düzenlenecek 10. Komite toplantısında değerlendirmeye sunulacak olan başvuru dosyası UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığına iletildi.
Ekim 2014: Dedeman Otel – Konya adresinde gerçekleştirilen, tarafımızca yürütülen Türk mutfağı ve kültürüne yönelik çalışmalarımız, Sivil Toplum Kuruluşları kategorisinde “Ateşbaz-Veli Mutfak Kültürü Ödülleri’’ ödülüne aday gösterildi.
Ekim 2014: tarihinde Roma’daki Türk Büyükelçiliğinde misafirlere Türk kahvesi konusunda görsel bir sunum gerçekleştirilmiştir.
Temmuz 2014: Tayvan’ın ikinci büyük şehri olan Kaoshiong’da bulunan Bilim ve Teknoloji Müzesi’nde gerçekleştirilen açılış etkinliğinde, Türk kahvesinin geniş kitlelere tanıtımı ve geçmişten günümüze tarihçesinin vurgulandığı görsel bir sunum gerçekleştirilmiş olup, bu sunumun ardından ziyaretçilere Türk kahvesi ikramında bulunuldu.
Nisan 2014: Türkiye’nin tanıtımı amacı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan, “Turkey: Home of Turkish Coffee” başlıklı belgeselin çekimleri Derneğimizin katkıları ile tarihi yarım adada yer alan mekânlarda gerçekleştirildi.
Nisan 2014:

Mutfak Dostları Derneği’nin işbirliği ile “Türk Mutfağının Yapıtaşları” etkinlikleri çerçevesinde, “40Yıllık Hatır” ın Muhteşem Dönüşü – Türk Kahvesi” başlıklı seminer yoğun bir katılımcı kitlesi ile Mutfak Sanatları Akademisi’nde gerçekleştirildi.

Aralık 2013: 5 Aralık 2013, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile Derneğimizce gerçekleştirilen yoğun çalışmalar neticesinde “Türk Kahvesi Kültürü ve Geleneği”, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu’nun (UNESCO) - Somut Olmayan Kültürel Miras Komitesi tarafından "Temsili Liste"ye kabul edildi.
Kasım 2013: 19 Kasım 2013, Türk kahvesinin geçmişten günümüze hikâyesini konu alan “Türk Kahvesi Sergisi”, 19 Kasım 2013 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı – TAV Galeri’de ziyarete açıldı. Yapı Kredi Kültür Sanat Yayınları ve TAV Havalimanlarının destekleri ile gerçekleştirilen sergi sayesinde havalimanından geçen milyonlarca yolcu, Türk kahvesi ve kültürünü daha yakından tanıma fırsatı buldu.
Kasım 2013: 7 – 10 Kasım 2013 Tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Contemporary İstanbul 2013 Çağdaş Sanat Fuarında farklı kahve lezzetlerinin tanıtıldığı standımızda yerli ve yabancı sanatseverle buluştuk.
Mayıs 2013: 9-12 mayıs 2013 tarihlerinde yapılan Arçelik Gastro İstanbul Yemek Festivalinde derneğimiz "Dünya Oyuncusu Olarak Türk Kahvesi" adlı paneli gerçekleştirdi.
Nisan 2013: 18-21 nisan 2013 tarihlerinde derneğimiz All Arts İstanbul fuarında Türk Kahvesi barı ve yayınlarımızın bulunduğu kitap standıyla yer aldı.
Nisan 2013: 1 Nisan 2013 tarihinde "Türk Kahvesi Kültürü ve Geleneği” UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesine Aday gösterildi.
Mart 2013: 12-15 Mart tarihlerinde Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen Mıpım 2013 fuarında Metropol İstanbul projesinin desteği ile Türk kahvesini uluslararası alanda tanıtma fırsatı bulduk.
Şubat 2013: M.Sabri Koz ve Kemalettin Kuzucu tarafından hazırlanan İngilizce kitabımız "Turkish Coffee" Yapı Kredi Yayınları tarafından satışa sunulmuştur.
Ocak 2013: 14 Ocak 2013 tarihinde Sait Halim Paşa Yalısı’nda “Türk Kahvesi ve Osmanlı Mutfağı” temalı davetimiz.
Aralık 2012: Alem Dergisi'nin 3. daveti Viatrans'ın katkılarıyla Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği yararına Yıldız Sarayı'nda düzenlendi.
Ağustos 2012: Derneğimizce oluşturulan “Türk Kahvesi ve Pişirme Ekipmanları Teknik Analizi” Türk Patent Enstitüsü’nün dikkatine sunuldu.
Şubat 2012: Açılışı Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay tarafından gerçekleştirilen Türk ve İslam Eserleri Müzesi bünyesinde yer alan Türkiye'nin ilk kahve atölyesi.
Ocak 2012: "Türk Kahvesi İçiyorum, Kahveme Sahip Çıkıyorum" Kampanyası kapsamında Adile Sultan Sarayında gerçekleştirilen gala yemeği,
Ocak 2012: Yapı Kredi Kültür Sanat tarafından yayınlanan görsel ağırlıklı prestij eserimiz "Kahve, Kırk Yıllık Hatırın Kitabı" raflardaki yerini almıştır.
Ekim 2011: "Türk Kahvesi Kitabı" Prof.Dr.Emine Gürsoy Naskali editörlüğünde Kitabevi Yayınları etiketi ile yayınlanan kitabımız Dünya Gazetesi tarafından Yılın En İyi Gastronomi Kitabı ödülüne layık görülmüştür.
Ağustos 2011: Derneğimizin ilk eseri olan “Türk Kahvesi Kitabı” raflardaki yerini aldı.
Mayıs 2011: Mutfak Dostları Derneği ile Sahan Restoranda gerçekleştirilen "Bahar Kebapları, Gaziantep Yemekleri ve Yalancı Kahveler" temalı akşam yemeği,
Mayıs 2011: "Türk Kahvesi Semineri" – Mutfak Sanatları Akademisi İstanbul,
Ocak 2011: "Kahvenin Yolculuğu" Temalı Gala Yemeği - Pera Palas Hotel İstanbul,
c